Μπούτια κοτόπουλου με πορτοκάλι 15 ψήφοι

Από ΑΣΠΑ
Μπούτια κοτόπουλου με πορτοκάλι
 
 

Υλικά

1.5 κιλό μπούτια κοτόπουλου
3/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, περίπου 2 πορτοκάλια
2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γ. αλάτι
2 κ. γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. γ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 1/2 κ. σ. φύλλα βασιλικού
3 κ. σ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
1 κ. σ. σπόρους σέλινου

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μια πλαστική σακούλα ψυγείου και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς °C. Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, φυλάξτε μισό φλιτζάνι για αργότερα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ταψί και ψήστε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τη μισή μαρινάδα από αυτή που φυλάξατε , γυρίστε τα και ψήστε για άλλα 15 λεπτά, ραντίζοντάς τα κάθε 5 λεπτά με μαρινάδα. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε σε πιατέλα.
1 αστέρια από 15 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες