Υλικά (4)
500 γρ. μπουκατίνια
2 φέτες πανσέτα
1 φρέσκο μικρό κόκκινο καυτερό τσίλι
12-15 ελιές μαύρες καλαματιανές ξεσποριασμένες
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές κάπαρη
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριο ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
τυρί πεκορίνο
2 φέτες πανσέτα
1 φρέσκο μικρό κόκκινο καυτερό τσίλι
12-15 ελιές μαύρες καλαματιανές ξεσποριασμένες
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές κάπαρη
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριο ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
τυρί πεκορίνο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σοτάρουμε στο λάδι την πανσέτα και το τσίλι και μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε τις ελιές, την πιπεριά, την μελιτζάνα, την κάπαρη και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν και γίνουν, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Ρυθμίζουμε το αλάτι και αφήνουμε να βράσει και να νοστιμίσει.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε το μίγμα με το πεκορίνο.