Αρωματικό ψαρονέφρι με βασιλικό
Ο συνδυασμός του ζουμερού χοιρινού και των μανιταριών με τα τραγανά πράσινα πλατιά φασόλια και τον ευωδιαστό βασιλικό σε αυτό το ψιλοτηγανισμένο με τζίντζερ και σκόρδο πιάτο, είναι απόλυτα νόστιμος. Σερβιρισμένο με απλό ρύζι γιασεμιού στον ατμό, δίνει το τέλειο, γρήγορο, μεσοβδομαδιατικο δείπνο.
Υλικά (4 μερίδες)
40 γρ. κορνφλάουρ
500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
15 ml/1 κουταλιά ηλιέλαιο
10 ml/2 κουταλάκια σησαμέλαιο
15 ml/1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
200 γρ. πλατιά φρέσκα φασολάκια κομμένα στα δυο κατά μήκος
300 γρ./πλούσια 4 φλιτζ. μανιτάρια ανάμικτα, τεμαχισμένα όσα είναι μεγάλα
120ml /½ φλιτζ. κινέζικο ρυζόκρασο
45 ml/3 κουταλιές σόγια σος
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
ρύζι γιασεμιού στον ατμό για το σερβίρισμα
500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
15 ml/1 κουταλιά ηλιέλαιο
10 ml/2 κουταλάκια σησαμέλαιο
15 ml/1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
200 γρ. πλατιά φρέσκα φασολάκια κομμένα στα δυο κατά μήκος
300 γρ./πλούσια 4 φλιτζ. μανιτάρια ανάμικτα, τεμαχισμένα όσα είναι μεγάλα
120ml /½ φλιτζ. κινέζικο ρυζόκρασο
45 ml/3 κουταλιές σόγια σος
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
ρύζι γιασεμιού στον ατμό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το κορνφλάουρ σε μια γερή πλαστική σακούλα με αλατοπίπερο και το κρέας. Τινάζουμε καλά τη σακούλα για να αναμιχθούν τα υλικά, μετά βγάζουμε το κρέας και τινάζουμε το περισσευούμενο αλεύρι. Το βάζουμε στην άκρη.2. Προθερμαίνουμε το γουόκ και βάζουμε τα λάδια. Μόλις κάψουν, ρίχνουμε ανακατεύοντας το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερό-λεπτα. Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να κλείσουν οι πόροι του.
3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα μανιτάρια στο γουόκ και ψιλοτηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κινέζικο κρασί και τη σόγια σος, ψιλοτηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε ανακατεύοντας τον βασιλικό στο κρέας. Σερβίρουμε με το ρύζι γιασεμιού.