Αρνί με μέλι (cordero a la miel) 4 ψήφοι

Αρνί με μέλι (cordero a la miel)
Το παρόν πιάτο είναι γαστριμαργικό κατάλοιπο της παλαιάς «κατοχής» της Ισπανίας από τους Μαυριτανούς της βόρειας Αφρικής.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

¼ φλιτζ. (60 ml) ελαιόλαδο
2-4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
900-1350 g μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους των 5 εκ.
1 φέτα (περίπου 5 χιλ. πάχος) λεμόνι με τη φλούδα του τεμαχισμένη
1/2 φλιτζ. (125 ml) λευκό κρασί
¼ φλιτζ. (60 ml) μπράντι
1 κουταλιά (15 ml) πάπρικα
1/4 κουταλάκι (1 ml) σαφράν
1/4 κουταλάκι (1 ml) κανέλα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
6 κουταλιές (90 ml) μέλι
3 κουταλιές (45 ml) ξύδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη σκουρύνουν, περίπου για 5 λεπτά. Σοτάρουμε τους κύβους του κρέατος μέχρι να σκουρύνουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το λεμόνι, το κρασί, το μπράντι, την πάπρικα, το σαφράν, την κανέλα και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό, περίπου για 1 ώρα. Προσθέτουμε το μέλι και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες