Αρνί με μέλι (cordero a la miel)
Το παρόν πιάτο είναι γαστριμαργικό κατάλοιπο της παλαιάς «κατοχής» της Ισπανίας από τους Μαυριτανούς της βόρειας Αφρικής.
Υλικά (4-6 μερίδες)
¼ φλιτζ. (60 ml) ελαιόλαδο
2-4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
900-1350 g μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους των 5 εκ.
1 φέτα (περίπου 5 χιλ. πάχος) λεμόνι με τη φλούδα του τεμαχισμένη
1/2 φλιτζ. (125 ml) λευκό κρασί
¼ φλιτζ. (60 ml) μπράντι
1 κουταλιά (15 ml) πάπρικα
1/4 κουταλάκι (1 ml) σαφράν
1/4 κουταλάκι (1 ml) κανέλα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
6 κουταλιές (90 ml) μέλι
3 κουταλιές (45 ml) ξύδι
2-4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
900-1350 g μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους των 5 εκ.
1 φέτα (περίπου 5 χιλ. πάχος) λεμόνι με τη φλούδα του τεμαχισμένη
1/2 φλιτζ. (125 ml) λευκό κρασί
¼ φλιτζ. (60 ml) μπράντι
1 κουταλιά (15 ml) πάπρικα
1/4 κουταλάκι (1 ml) σαφράν
1/4 κουταλάκι (1 ml) κανέλα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
6 κουταλιές (90 ml) μέλι
3 κουταλιές (45 ml) ξύδι