Αμυγδαλόταρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Είχα δώσει μια πεντανόστιμη Αυστριακή συνταγή αμυγδαλόταρτας με μαρμελάδα βατόμουρο (linzer torte), δίνω άλλη μια με μαρμελάδα πορτοκάλι αυτή τη φορά. Νόστιμη και αρωματική.
Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένα σε σκόνη.
1 αυγό
125 γρ. λικέρ κουαντρό
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
1 1/2 με 2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κρύο νερό
500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένα σε σκόνη.
1 αυγό
125 γρ. λικέρ κουαντρό
5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
1 1/2 με 2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κρύο νερό
500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι