Υλικά (6 μερίδες)
1 1/2 κιλό τόνο ή χέλια ή σάρπες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,
πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τον τόνο, του βάζετε το αλάτι και το πιπέρι του και τον τοποθετείτε σε ένα ευρύχωρο ταψί.2. Σ' ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ρίχνετε την ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε να ψηθούν για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
3. Μόλις ψηθεί η σάλτσα, περιχύνετε μ' αυτή το τόνο, ή όποιο άλλο ψάρι επιλέξετε, και τον βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ψηλώνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 ακόμα λεπτά ώστε να ροδίσουν τα ψάρια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.