Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγια
2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
¼ κουτ. γλυκού χαρίσα (καυτερή μαροκινή σάλτσα) ή μπούκοβο
Περίπου 3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο ,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 γκρέιπφρουτ ροζ, ξεφλουδισμένο, δίχως το λευκό, τα κομμάτια χωρισμένα
3-4 κουμκουάτ κομμένα σε φετάκια (ή 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο στα 4, και σε φετάκια, με το φλούδι)
4 φιλέτα μπακαλιάρο ή πέρκα (περίπου 180 γρ. το καθένα)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
120 γρ. (3 φλιτζ.) καρδιές αντίδια, το λευκό και ανοιχτό πράσινο τμήμα
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγια
2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
¼ κουτ. γλυκού χαρίσα (καυτερή μαροκινή σάλτσα) ή μπούκοβο
Περίπου 3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο ,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 γκρέιπφρουτ ροζ, ξεφλουδισμένο, δίχως το λευκό, τα κομμάτια χωρισμένα
3-4 κουμκουάτ κομμένα σε φετάκια (ή 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο στα 4, και σε φετάκια, με το φλούδι)
4 φιλέτα μπακαλιάρο ή πέρκα (περίπου 180 γρ. το καθένα)
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
120 γρ. (3 φλιτζ.) καρδιές αντίδια, το λευκό και ανοιχτό πράσινο τμήμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230^.Σε γαβάθα ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, τη σόγια, το ξίδι, τη χαρίσα (ή το μπούκοβο), το τζίντζερ και το σκόρδο για να κάνετε τη σάλτσα. Πάνω από άλλη γαβάθα, για να μαζέψετε το χυμό, αφαιρέστε τη μεμβράνη από τα κομμάτια του γκρέιπφρουτ. Με σύρμα ανακατέψτε 3 κουτ. σούπας από το χυμό γκρέιπφρουτ με τη σάλτσα.Στα φιλέτα βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, που να μπαίνει στο φούρνο, βάλτε 1 κουτ. σούπας λάδι και, όταν κάψει, βάλτε 2 από τα φιλέτα και αφήστε τα να σοταριστούν 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε και αφήστε ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε περίπου 4-5 λεπτά. Φυλάξτε τα φιλέτα ζεστά, μέχρι να ετοιμάσετε και τα υπόλοιπα.
Για το σερβίρισμα, ζεστάνετε τη σάλτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το δυόσμο, το δεντρολίβανο, τα κομμάτια γκρέιπφρουτ, τα κουμκουάτ και ζεστάνετε καλά, χωρίς να την αφήσετε να βράσει. Σε κάθε πιάτο βάλτε λίγα αντίδια και ένα κομμάτι ψάρι, από πάνω βάλτε κομμάτια γκρέιπφρουτ και κουμκουάτ και περιχύστε με τη σάλτσα.