Υλικά (4-8 μερίδες)
500 γρ φέτα
50 γρ ανθότυρο
1/4 κουταλιάς φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
1/4 κουταλιάς φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 καυτερές πιπεριές ψητές (στα κάρβουνα ή στην πλάκα της κουζίνας)
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψητές (με τον ίδιο τρόπο)
ελαιόλαδο
μαϊντανός κομμένος για γαρνίρισμα
50 γρ ανθότυρο
1/4 κουταλιάς φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
1/4 κουταλιάς φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 καυτερές πιπεριές ψητές (στα κάρβουνα ή στην πλάκα της κουζίνας)
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψητές (με τον ίδιο τρόπο)
ελαιόλαδο
μαϊντανός κομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε από τις πιπεριές το καψαλισμένο μέρος (αν, όπως είναι καυτές, τις βάλουμε κάτω από τη βρύση, βγαίνει πολύ εύκολα). Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.2. Βάζουμε στο μπλέντερ τις 2 πιπεριές και όσα κομμάτια από τις κόκκινες θέλουμε για να δώσουμε το επιθυμητό χρώμα. Βάζουμε λίγο λάδι και τις δουλεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
3. Τρίβουμε τη μισή φέτα στο χοντρό και την άλλη μισή στο ψιλό του τρίφτη και επίσης τρίβουμε και λίγη με το χέρι.
4. Τα ανακατεύουμε με το πιρούνι μαζί με το πιπέρι και τα σερβίρουμε βάζοντας από πάνω λίγο λάδι και γαρνίροντας με μαϊντανό.