Χριστουγεννιάτικη μακαρονάδα 13 ψήφοι

Χριστουγεννιάτικη μακαρονάδα
Μια ενδιαφέρουσα, αμερικάνικη προφανώς, συνταγή για τα Χριστούγεννα.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. ριγκατόνι
αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
125 γρ. πανσέτα κομμένη
125 γρ. καυτερό ιταλικό λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
125 γρ. κανονικό λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
250 γρ. κιμάς από φιλέτο μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κουταλάκι σπόροι μπαχάρι
πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
1 καρότο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
1 φλιτζ. ζωμός βοδινού
1 κονσέρβα ντοματάκια των 800 γρ. λιωμένα
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τυρί ρομάνο επί πλέον για το τραπέζι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην καυτή κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε μια βαριά αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πανσέτα στο ένα μισό της κατσαρόλας και λουκάνικα στο άλλο, τα οποία σπάζουμε σε κομματάκια με ένα ξύλινο κουτάλι, και τα ροδίζουμε ενώ η πανσέτα αποδίδει το λίπος της. Αναμιγνύουμε και τα μαγειρεύουμε μαζί για 1-2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με ένα τρυπητό κουτάλι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μετά το κιμά φιλέτου και μοσχαριού. Ροδίζουμε το κρέας και το σπάζουμε σε μικρά κομματάκια και τα νοστιμίζουμε με το μπαχάρι και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και στη συνέχεια επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα λουκάνικα και την πανσέτα, στραγγίζοντας ένα μέρος από το λίπος. Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας τα κομμάτια που έχουν τυχόν κολλήσει στην κατσαρόλα με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον ζωμό και μετά τις ντομάτες. Ελέγχουμε το...
3. Ρίχνουμε πάνω στο καυτό ζυμαρικό μερικές κουταλιές σάλτσας και 1-2 χούφτες τυρί τριμμένο και αναμιγνύουμε καλά. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ατομικά πιάτα, ρίχνοντας από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τον μαϊντανό. Περνάμε μπόλικο επί πλέον τυρί στο τραπέζι.
3 αστέρια από 13 επισκέπτες