Φύτρα σόγιας με σάλτσα
Είναι καλό να προετοιμάζουμε τα φύτρα από πριν, πλένοντάς τα και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν καλά.
Υλικά (2-4 μερίδες)
1 φλιτζ. (περίπου 50 γρ.) φύτρα σόγιας
1 κουταλιά σόγια σος
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι κατά τη γεύση
1 κουταλιά φυτικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
1 κουταλιά σόγια σος
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι κατά τη γεύση
1 κουταλιά φυτικό λάδι για ψιλοτηγάνισμα
λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φύτρα, ξακρίζοντάς τα, αν χρειάζεται.2. Βάζουμε λάδι στο γουόκ ή σε μια βαριά χύτρα. Μόλις κάψει το λαδι, προσθέτουμε τα φύτρα και ψιλοτηγανίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τη σόγια σος, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ψιλοτηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
3. Το σερβίρουμε καυτό με ρύζι.