Φοντάν σοκολάτας 6 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Φοντάν σοκολάτας
Πολύ νόστιμα και απίστευτα αρωματικά γλυκάκια με έντονη την παρουσία του ανθόνερου.
 
 

Υλικά (40 κομμάτια)

1 κιλό καρύδια
1/2 κιλό ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. κανελογαρύφαλα σκόνη
ανθόνερο όσο χρειαστεί
μπόλικη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζετε την καρυδόψιχα στο γουδί, την κοπανίζετε και μετά τη ρίχνετε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα και ανακατεύετε. Τρίβετε την κουβερτούρα από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και την ρίχνετε στα υπόλοιπα υλικά.
Αρχίζετε να ρίχνετε στο μπολ ανθόνερο και παράλληλα να ζυμώνετε το μείγμα. Θα ρίξετε όσο ανθόνερο χρειαστεί μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα που θα πλάθεται. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού.
Βάζετε μπόλικη ζάχαρη άχνη σε ρηχό πιάτο και κυλάτε ένα ένα τα φοντάν σας μέχρι να τυλιχθούν από όλες τις πλευρές με άχνη.
Τοποθετείτε τα γλυκάκια σας σε τρουφόχαρτα σε πιατέλα. Τα αφήνετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για να σφίξει καλά το μείγμα πριν τα σερβίρετε.
Διατηρούνται φρέσκα 1 περίπου βδομάδα σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για να μη σας ξεραθούν.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες