Φιλετάκια του τσιγγάνου 2 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Φιλετάκια του τσιγγάνου
Δοκιμασμένη συνταγή πολλές φορές.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 φιλετάκια χοιρινά
2 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κούπα μανιτάρια
2 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κούπα λευκό κρασί
1/2 κούπα κρεμά γάλακτος
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε τα φιλετάκια με το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα και τυλίξτε τα σε ρολάκια. Σοτάρετε τα φιλετάκια σε βούτυρο για δύο λεπτά και στρώστε τα σε πυρίμαχο σκεύος. Σοτάρετε το κρεμμύδι το μπέικον και τα μανιτάρια και σβηστέ τα με το μισό κρασί. Αδειάστε τα πάνω στα φιλετάκια και ψήστε στους 180 για 30 λεπτά. Σε ένα τηγανάκι βαλτέ το υπόλοιπο κρασί, την κρεμά, το βούτυρο αλάτι και πιπέρι και αφήστε να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Περιχύστε τα εσκαλόπ όταν είναι έτοιμα και πασπαλίστε με πάπρικα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες