Υλικά (2 μερίδες)
1 χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε 4 μενταγιόν
10 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά ξίδι λευκό
1 μερίδα μπράντι
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα μενταγιόν σε καυτό ελαιόλαδο. Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα αφήνουμε στην άκρη.2. Σοτάρουμε τα σύκα στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και τα σβήνουμε με το μπράντι. Προσθέτουμε το ξίδι, το μέλι και το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι τα σύκα να «δέσουν» με τη σάλτσα.
3. Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε με ήμερο και άγριο ρύζι.