Φετουτσίνια με θαλασσινά Κατζουν 4 ψήφοι

Φετουτσίνια με θαλασσινά Κατζουν
Πρόκειται για ένα νοστιμότατο αλλά καυτερό πιάτο, μπορούμε όμως να μειώσουμε το πιπέρι
στο μισό. Προτιμούμε μεγάλα χτένια (ανοιχτής θάλασσας), που όμως πρέπει να τα κόψουμε
στα δυο. Το φαγητό μπορεί να μπει σε πυρέξ και να τοποθετηθεί στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει
καλά από πάνω.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


2 φλιτζ. παχιά χτυπητή κρέμα
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι κομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1,5 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 φλιτζ. πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
250 γρ. χτένια
1/2 φλιτζ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια

Εκτέλεση

1. Χύνουμε την κρέμα σε μια μεγάλη χύτρα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να είναι έτοιμη να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα θαλασσινά και μαγειρεύουμε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τυριά αναμιγνύοντας καλά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες