Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ φετουτσίνια ή ταλιατέλλες
500 γρ γαρίδες
1 ρίζα τζίντζερ 3-4 εκ.
1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε δακτυλίδια
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σπόροι μουστάρδας
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινο
1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
2-3 σπόροι κάρδαμου
4 γαρίφαλα
1 ραβδάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι κουρκούμη
1,5-2 κουταλάκια πιπέρι καγιέν (ή κατά τη γεύση)
1 κουταλάκι Μαντράς κάρι
3 κουταλάκια κολίανδρος σκόνη
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
αλάτι ψιλό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καγιέν, το κάρι, τον κολίανδρο και το κίμινο σκόνη (για πιο καυτερό αυξάνουμε τις ποσότητες).
3. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και, μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με τους κόκκους μουστάρδας και κύμινου και με λίγη κουρκούμη για χρώμα και επίσης το κάρδαμο, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
4. Προσθέτουμε το μίγμα των μπαχαρικών και την τομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμη.
5. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ζεσταίνουμε ανακατεύοντας και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.