Τυροκέικ 14 ψήφοι

Από ΑΝΝΑ Φ.
Τυροκέικ
Είναι πραγματικά τόσο απλό άλλα και τόσο νόστιμο που όποτε το φτιάξω δεν μου αφήνουν ούτε ψίχουλο. Τρώγεται ζεστό άλλα και κρύο.
 
 

Υλικά

2,5 ποτήρια του νερού φαρίνα
1 φλ. τσ μαργαρίνη λιωμένη και κρύα
1/2κιλό φέτα θρυμματισμένη
350 γρ. γραβιέρα ξυσμένη από τον χοντρό τρίφτη
2 κεσεδάκια γιαούρτι
5 αυγά
2 κουταλιές ξερό δυόσμο
λίγο πέπερι
μπέικον σε κομματάκια αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε λεκάνη την μαργαρίνη, το γιαούρτι, τα αυγά κ το πέπερι κ ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν. Έπειτα προσθέτουμε τα τυριά, τον δυόσμο, τέλος το αλεύρι κ ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι, ρίχνουμε το μείγμα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
4 αστέρια από 14 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες