Τσίζκεηκ Καραϊβικής 2 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Τσίζκεηκ Καραϊβικής
Μετά το Πασχαλινό Τραπέζι χρειάζεται και ένα γλυκό για επιδόρπιο. Το συγκεκριμένο είναι ελαφρύ, εύγευστο και πλούσιο σε εξωτικά φρούτα.
Γίνεται μόνο με μπλέντερ ή μίξερ.
 
 

Υλικά

1 ζελέ ανανά
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
250 γρ. γάλα
115 γρ. ανθότυρο
115 γρ. τυρί κρέμα
Ψιλοτριμμένη φλούδα και χυμός 1/2 λεμονιού
0,15 λίτρα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Βάση
125 γρ. μπισκότα digestive ή κρημ κράκερς κομματιασμένα
75 γρ. βούτυρο
Για το τελείωμα
1 μικρή μπανάνα
1 κ. γ. χυμός λεμονιού
1 κουτί των 225 γρ. ανανά
2 πορτοκάλια σε φέτες
1 κ. γ. κορνφλάουρ
4 κ. σ. χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σπάστε το ζελέ σε κύβους και βάλτε το σε μπλέντερ ή μίξερ. Βάλτε το βούτυρο και το γάλα σε τηγάνι και ζεστάνετε ελαφρά ώσπου να λιώσει και μετά αφήστε να πάρει βράση. Ρίχτε το στο ζελέ προσθέστε ανθότυρο και ανακατέψτε ώσπου να γίνει λείο. Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ώσπου να γίνει λείο. Προσθέστε την κρέμα και χύστε το μείγμα σε στρωμένη φόρμα κέικ με κινητό πάτο των 18 εκ. Ανακατέψτε τα τρίμματα του μπισκότου με το βούτυρο και πιέστε ελαφρά πάνω από την επιφάνεια του τσιζκέικ. Βάλτε τα στο ψυγείο ώσπου να πήξουν. Αναποδογυρίστε σε πιατέλα, κόψτε την μπανάνα σε φέτες και ρίξτε μέσα το χυμό του λεμονιού. Βάλτε τον ανανά, το πορτοκάλι και τη μπανάνα στην κορυφή του τσίζκεικ. Ανακατέψτε το κορνφλάουρ με το χυμό πορτοκαλιού σε τηγανάκι και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και μετά βάλτε το με κουτάλι πάνω από τα φρούτα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες