Cheesecake πυραμίδα
Πέρασε σε μένα από μια συμφοιτήτρια μου στη Νότια Αφρική που τώρα μετά από τόσα χρόνια την βρήκα ξανά στη Νέα Ζηλανδία.
Υλικά (10 μερίδες)
Για τη βάση:
225 γρ. πτι-μπερ ή digestive
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη.
Για τη γέμιση:
80 γρ. άχνη
1 αυγό ολόκληρο
1 πακέτο τυρί κρέμα ή cottage cheese
1 κ.γ. βανίλια
1 συσκευασία φρέσκια κρέμα μικρή
μερικά κερασάκια γλυκό κουταλιού ή φρούτα του δάσους (βατόμουρα, κράνμπερι κλπ)
Για την εμφάνιση:
λίγη φρέσκια κρέμα για την επικάλυψη και τριμμένη σοκολάτα.
225 γρ. πτι-μπερ ή digestive
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη.
Για τη γέμιση:
80 γρ. άχνη
1 αυγό ολόκληρο
1 πακέτο τυρί κρέμα ή cottage cheese
1 κ.γ. βανίλια
1 συσκευασία φρέσκια κρέμα μικρή
μερικά κερασάκια γλυκό κουταλιού ή φρούτα του δάσους (βατόμουρα, κράνμπερι κλπ)
Για την εμφάνιση:
λίγη φρέσκια κρέμα για την επικάλυψη και τριμμένη σοκολάτα.
Εκτέλεση
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου στρώνουμε τα πτι-μπερ σε μια στρώση 3x4. Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη και το αυγό να αφρατέψουν, χτυπάμε ξεχωριστά τη φρέσκια κρέμα με τη βανίλια και αναμειγνύουμε το μείγμα τυριού με τη φρέσκια ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν. Φυλάμε λίγη από τη φρέσκια κρέμα για το γαρνίρισμα.Στρώνουμε μισή ποσότητα από το μείγμα τυριού-φρέσκιας κρέμας επάνω στα μπισκότα και απλώνουμε. Στη μέση τοποθετούμε τα φρούτα σε ίσες αποστάσεις. Στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριού-φρέσκιας κρέμας. Τώρα βάζουμε τα χέρια μας κάτω από το αλουμινόχαρτο και ενώνουμε προς τα πάνω έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πυραμίδα. Κλείνουμε καλά το πάνω μέρος του πακέτου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα αφού με προσοχή αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε την φρέσκια κρέμα που έχουμε φυλάξει ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Αν θέλουμε τοποθετούμε και μερικά φρούτα κατά μήκος της κορυφής της πυραμίδας για ντεκόρ.