Cheesecake σοκολάτας
Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική όρια δεν έχουν. Οι γεύσεις μπερδεύονται και γεννιούνται νέες. Ένα διαφορετικό cheescake λοιπόν, με γεύση σοκολάτα.
Υλικά
125 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα τριμμένη κουβερτούρα
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τσέρκι και το βάζουμε σε ταψί στο οποίο στρώσαμε λαδόκολλα. Πιέζουμε με το χέρι το μείγμα μέσα στο τσέρκι για να κάνουμε τη βάση. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τμηματικά τα αυγά. Ρίχνουμε αργά και τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στο τσέρκι, να γεμίσουν η βάση και τα τοιχώματα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επομένη μέρα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη σοκολάτα , αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε.
|