Υλικά
200 γρ. τυρί κρέμα philadelphia light
2 αυγά
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κονιάκ
1 φλ. espresso ότι μάρκα θέλετε
8 μπισκότα σαβουαγιάρ
10 γρ. κακάο
ελάχιστο αλάτι
2 αυγά
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κονιάκ
1 φλ. espresso ότι μάρκα θέλετε
8 μπισκότα σαβουαγιάρ
10 γρ. κακάο
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το philadelphia και το κονιάκ.Ανακατεύετε καλά το μείγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε ανακατεύοντας προσεκτικά με το μείγμα της κρέμας. Ετοιμάζετε τον καφέ και μουσκεύετε 4 μπισκότα. Τα βάζετε στον πάτο 4 ποτηριών, τα καλύπτετε με το μείγμα μέχρι την μέση και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, μπισκότων κρέμας μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
Πασπαλίζετε από πάνω με την σκόνη κακάο και βάζετε τα τιραμισού στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πρίν τα σερβίρετε.
|