Υλικά (4-6)
2 πακέτα μασκαρπόνε(400 γρ. )
2 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 πακέτο σαβαγιάρ (400 γρ.)
1 κ. γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
4-5 κ. σ. κακάο
2 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 πακέτο σαβαγιάρ (400 γρ.)
1 κ. γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
4-5 κ. σ. κακάο
Εκτέλεση
Βάζετε το μασκαρπόνε και τη φυτική κρέμα στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Διαλύετε τον καφέ σε 1 φλ. κρύο νερό. Σπάζετε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια.Παίρνετε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και στρώνετε τα μισά σαβαγιάρ.
Τα περιχύνετε με την μισή ποσότητα καφέ και ρίχνετε την μισή ποσότητα από το μείγμα μασκαρπόνε και κρέμας. Βάζετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, περιχύνετε με το υπόλοιπο καφέ και τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το κακάο και διατηρείτε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
(Η φυτική κρέμα περιέχει ζάχαρη. Αν βάλετε κανονική κρέμα γάλακτος, προσθέστε στο μίξερ 2-3 κ. σ. ζάχαρη)