Τιραμισού - tiramisu 16 ψήφοι

Τιραμισού - tiramisu
 
 

Υλικά

1 φλιτζ. δυνατός καφές (π.χ. espresso) ανακατεμένος με 1 φλιτζ. ουίσκι ή Τία Μαρία ή ρούμι ή Μαυροδάφνη ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
4 αυγά με ξεχωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
75 γρ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμας π.χ. Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια της Kraft
1 πακέτο σαβοαγιάρ (500 γρ.)
κακάο σκόνη
σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

1. Κτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
2. Kτυπάμε καλά τα ασπράδια και μετά τα αναμιγνύουμε με το μίγμα του τυριού με το πιρούνι προσεκτικά, ώστε να γίνει αφράτο.
3. Βουτάμε τα σαβοαγιάρ μισά στον καφέ και τα κυλάμε στο κακάο.
4. Στρώνουμε εναλλακτικά την κρέμα και τα σαβοαγιάρ σε ένα μεγάλο μπολ, αρχίζοντας και τελειώνοντας με κρέμα.
5. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, μετά το βγάζουμε, τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες