Τηγανητό ρύζι με σκόρδο
(*) το ρύζι πρέπει να έχει μαγειρευτεί από πριν και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μην χρησιμοποιείτε φρεσκομαγειρεμένο ρύζι γιατί θα έχει πολύ υγρασία και θα γίνει κολλώδες.
Υλικά (1)
1 ½ φλιτζάνι ρύζι (μαγειρεμένο)*
¼ του φλιτζανιού σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαπωνέζικη σάλτσα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
¼ του φλιτζανιού σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαπωνέζικη σάλτσα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατέψτε γρήγορα έως ότου ροδίσει λίγο.2. Ρίξτε και το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
3. Δημιουργήστε μια γούβα στο κέντρο του τηγανιού. Ρίξτε εκεί το βούτυρο. Όταν λιώσει σπάστε το αυγό (στη γούβα και πάλι) και ανακατέψτε το με το ρύζι.
4. Προσθέστε τη γιαπωνέζικη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν να το σερβίρετε προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Σερβίρεται ζεστό και συχνά συνοδεύει κυρίως πιάτα.