Τηγανίτες με άρωμα πορτοκάλι 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τηγανίτες με άρωμα πορτοκάλι
Τέλειες για πρωινό, με υπέροχο άρωμα.
 
 

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμό και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1/2 κ. γ. αλάτι
τόσο νερό όσο να έχουμε αρκετά πηχτό χυλό
λάδι για το τηγάνι
μέλι και σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ο χυλός θέλουμε να είναι πηχτός. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι (να είναι αρκετό) και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το χυλό και το ρίχνουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε απ' όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε με όσο μέλι και σουσάμι θέλουμε.
Για να μην κολλάει το κουτάλι, μπορούμε κάθε φορά που θα παίρνουμε χυλό να το βρέχουμε.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες