Υλικά (4 μερίδες)
ταλιατέλες
400 γρ. αλεύρι
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
20 γρ. ελαιόλαδο
πέστο
3 γεμάτα φλιτζ. (180 γρ.) φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. παρμεζάνα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. χτένια αποψυγμένα
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. φασολάκια φρέσκα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
50 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα υλικά των ζυμαρικών και πλάθουμε μια ελαστική ζύμη, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ανοίγουμε, τη διπλώνουμε σε ένα ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές ταλιατέλες.2. Σε ένα μεγάλο γουδί, χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό.
3. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.
4. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα χτένια, τα αλατίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
5. Αναμιγνύουμε προσεκτικά τη σάλτσα με τις ταλιατέλες. Γαρνίρουμε με τα φασολάκια και τις πατάτες και σερβίρουμε.