Τέλεια σούπα μινεστρόνε
Υπάρχουν τόσα είδη Μινεστρόνε όσοι και αυτοί που ασχολούνται με τη μαγειρική σε ολόκληρη την Ιταλία! Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε ό,τι λαχανικό επιθυμούμε, ανάλογα με την εποχή του χρόνου
και το προσωπικό μας γούστο.
και το προσωπικό μας γούστο.
Υλικά (8 μερίδες)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα, ξηρά κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλινο
3 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
1 κλαράκι βασιλικός πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. κολοκυθάκια
2 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
3 κουταλάκια τοματοπολτός
90 γρ. σπαγγέτι, σπασμένα σε κομμάτια
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
70 γρ. μπέικον καπνιστό
6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
2 μεγάλα, ξηρά κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλινο
3 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
1 κλαράκι βασιλικός πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. κολοκυθάκια
2 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
3 κουταλάκια τοματοπολτός
90 γρ. σπαγγέτι, σπασμένα σε κομμάτια
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
70 γρ. μπέικον καπνιστό
6 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα, τις πατάτες, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια.2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μαζί, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα πέντε λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα 2 λεπτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών, το βασιλικό, τις ντομάτες, τον τοματοπολτό και τις φλούδες της παρμεζάνας. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Προσθέτουμε στο φαγητό τα σπαγγέτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε μεγάλα και ζεσταμένα μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.