Νόστιμη σούπα μινεστρόνε
Υπάρχουν τόσα είδη Μινεστρόνε όσοι και αυτοί που ασχολούνται με τη μαγειρική σε ολόκληρη την Ιταλία! Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε ό,τι λαχανικό επιθυμούμε, ανάλογα με την εποχή του χρόνου
και το προσωπικό μας γούστο.
και το προσωπικό μας γούστο.
Υλικά (8 μερίδες)
3 κλωνάρια σέλινο
4 σκελίδες σκόρδο
4 κρεμμύδια ξερά
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
50 γρ. φασολάκια πράσινα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
120 γρ. κολοκυθάκια
3 κουταλάκια τοματοπολτός
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
100 γρ. σπαγγέτι, σπασμένα σε κομμάτια
80 γρ. μπέικον καπνιστό
7 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
1 κλαράκι βασιλικός πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
4 σκελίδες σκόρδο
4 κρεμμύδια ξερά
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
50 γρ. φασολάκια πράσινα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
120 γρ. κολοκυθάκια
3 κουταλάκια τοματοπολτός
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
100 γρ. σπαγγέτι, σπασμένα σε κομμάτια
80 γρ. μπέικον καπνιστό
7 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
1 κλαράκι βασιλικός πολύ ψιλοκομμένο
100 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα, τις πατάτες, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια.2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μαζί, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα δυο λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα 2 λεπτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών, το βασιλικό, τις ντομάτες, τον τοματοπολτό και τις φλούδες της παρμεζάνας. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε από το σκεύος τις φλούδες του τυριού.
5. Προσθέτουμε στο φαγητό τα σπαγγέτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε μεγάλα και ζεσταμένα μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.