Υλικά (6 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
500 γρ. σπαγγετίνι
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ή βασιλικός ή δυόσμος ψιλοκομμένος
4 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σησαμέλαιο ασιατικό ή ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι
1 κουταλάκι κάπαρη
8 μεγάλες ελιές καλαματιανές ή πράσινες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φιλέτα αντσούγας στο λάδι ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ή βασιλικός ή δυόσμος ψιλοκομμένος
4 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σησαμέλαιο ασιατικό ή ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι
1 κουταλάκι κάπαρη
8 μεγάλες ελιές καλαματιανές ή πράσινες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φιλέτα αντσούγας στο λάδι ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σόγια σως
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι, το θυμάρι (ή βασιλικό ή δυόσμο), αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση, την κάπαρη, τις ελιές, την καυτερή πιπεριά και τις αντσούγες και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τη σόγια σως, ανακατεύουμε απαλά και παγώνουμε για 2-3 ώρες, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις πριν σερβίρουμε.