Σπαγγέτι πουτανέσκα με τομάτες, κάπαρη και αντσούγες 8 ψήφοι

Σπαγγέτι πουτανέσκα με τομάτες, κάπαρη και αντσούγες
"Puttana" σημαίνει πόρνη, που με το πιάτο προσπαθούσε να αποπλανήσει τους πελάτες.
Αν και η δραστικότητά της ως αφροδισιακού δεν είναι εγγυημένη, γευστικά θα μπορούσε
να αποπλανήσει τον οποιοδήποτε!

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. σπαγέτι ή σπαγετίνι ή πένες
1/3 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
6 φιλέτα αντσούγας κομμένα
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
3 φλιτζ. ξεφλουδισμένες τομάτες κονσέρβας με το ζωμό τους χοντροκομμένες
αλάτι
2 κουταλάκι χοντροκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1/2 κουταλάκι ξηρή
2 κουταλιές κάπαρη
8-10 μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το ελαιόλαδο εκτός από 1 κουταλιά και τις αντσούγες σε μια μεγάλη χύτρα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν οι αντσούγες. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 15 δευτερόλεπτα περίπου, προσέχοντας να μην το κάψουμε. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε, μέχρι οι ντομάτες να συμπυκνωθούν και να χωριστούν από το λάδι, για 20-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της χύτρας. Βγάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και τη βάζουμε στην άκρη (Η σάλτσα μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να παρασκευαστεί από την προηγουμένη και να διατηρηθεί στο ψυγείο.)
2. Βάζουμε να βράσει το ζυμαρικό και στην μέση περίπου του χρόνου, επαναφέρουμε τη χύτρα με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας τη ρίγανη, την κάπαρη και τις ελιές. Μόλις βράσει το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα στη χύτρα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας την κουταλιά ελαιόλαδο που φυλάξαμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες