Υλικά (4-6 μερίδες)
1 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανός
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρια
1/2 φλιτζ. μανιτάρια
1/2 φλιτζ. φασολάκια πράσινα
1/2 φλιτζ. μπρόκολα
1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζ. σπαράγγια
1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές
1/4 φλιτζ. αλάτι
250 γρ. ζυμαρικό σπαγγέτι ή πένες ή βίδες
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανός
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρια
1/2 φλιτζ. μανιτάρια
1/2 φλιτζ. φασολάκια πράσινα
1/2 φλιτζ. μπρόκολα
1/2 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζ. σπαράγγια
1/2 φλιτζ. μαύρες ελιές
1/4 φλιτζ. αλάτι
250 γρ. ζυμαρικό σπαγγέτι ή πένες ή βίδες
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια και το μισό ελαιόλαδο και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.2. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα των μυρωδικών στα λαχανικά.
5. Τα ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε ρίχνοντας παρμεζάνα πάνω από κάθε πιάτο.