Σπαγγέτι με πράσα και καπνιστό ζαμπόν 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με πράσα και καπνιστό ζαμπόν
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ως 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
60 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Βάζουμε το λευκό πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι και στη συνέχεια το σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά. Αν στεγνώσει προσθέτουμε από το νερό που βράζει το ζυμαρικό.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ρίχνοντας και το τριμμένο τυρί.
4. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες