Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας (ταλιατέλες, φετουτσίνια, σπαγγέτι, μπουκατίνι ή πένες)
300 γρ. ντομάτες
150 γρ. μανιταράκια στρογγυλά
1 μελιτζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
πιπέρι
νερό
αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε κυβάκια και τη βάζουμε στο τρυπητό για 1,5 ώρα περίπου, ώστε να φύγει ο πικρός χυμός, και μετά την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια και τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φετάκια ή κυβάκια.2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει. Μετά βάζουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και τέλος προσθέτουμε το βασιλικό.
3. Σε άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά τη μελιτζάνα σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
4. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.