Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι
1 μικρή μελιτζάνα
2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλη κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή λιωμένα στο μπλέντερ
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια βασιλικός φρέσκος κομμένος (ή 3/4 κουταλάκια ξηρός)
1 μικρή μελιτζάνα
2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλη κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή λιωμένα στο μπλέντερ
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια βασιλικός φρέσκος κομμένος (ή 3/4 κουταλάκια ξηρός)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη. Το στραγγίζουμε.2. Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την αλατισμένη μελιτζάνα σε ένα τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίξει για 1 ώρα με ένα βάρος από πάνω. Την ξεπλένουμε, τη στραγγίζουμε και τη στεγνώνουμε.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και τα ντοματάκια και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε το σκέπασμα και αφήνουμε να μειωθεί το υγρό για 10 λεπτά, ώστε να η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.