Υλικά (4 μερίδες)
6-8 φιλέτα αντσούγας
5 κουταλιές νερό
5 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
4 πιπερόσποροι μαύροι
250 γρ. χτένια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
150 γρ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι βασιλικός
400 γρ. τομάτες από κονσέρβα ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
350 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. γαρίδες βρασμένες
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι
5 κουταλιές νερό
5 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
4 πιπερόσποροι μαύροι
250 γρ. χτένια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
150 γρ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι βασιλικός
400 γρ. τομάτες από κονσέρβα ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κουταλιά τοματοπολτός
350 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. γαρίδες βρασμένες
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τις αντσούγες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στην άκρη.2. Βάζουμε το νερό, το κρασί, το δαφνόφυλλο και τους πιπερόσπορους σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε τα χτένια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε το σκόρδο και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό.
4. Προσθέτουμε στο σκόρδο τις τομάτες, τις αντσούγες, τις ελιές και τον τοματοπολτό. Ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
6. Βάζουμε στη σάλτσα τα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε 1 κουταλιά μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Ανακατεύουμε απαλά.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα σπαγγέτι και σερβίρουμε αμέσως, αφού ρίξουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.