Σπαγγέτι μαρίναρα με χτένια 1 ψήφοι

Σπαγγέτι μαρίναρα με χτένια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

6 φιλέτα αντσούγας
250 γρ. χτένια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
100 γρ. ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
400 γρ. γαρίδες βρασμένες
1-2 δαφνόφυλλα
5 πιπερόσποροι μαύροι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές νερό
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1,5 κουταλάκι βασιλικός
400 γρ. τομάτες από κονσέρβα κομμένες
1,5 κουταλιά τοματοπολτός
400 γρ. σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Στραγγίζουμε τις αντσούγες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε το νερό, το κρασί, το δαφνόφυλλο και τους πιπερόσπορους σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε τα χτένια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε το σκόρδο και το βασιλικό και μαγειρεύουμε για ½ λεπτό.
4. Προσθέτουμε στο σκόρδο τις τομάτες, τις αντσούγες, τις ελιές και τον τοματοπολτό. Ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
6. Βάζουμε στη σάλτσα τα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε 1 κουταλιά μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Ανακατεύουμε απαλά.
7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα σπαγγέτι και σερβίρουμε αμέσως, αφού ρίξουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες