Σουπιά γεμιστή
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε όσο είναι ακόμα ζεστή...
Υλικά (4 μερίδες)
4 μέτριες σουπιές
500 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
500 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις σουπιές τις καθαρίζουμε και τις χτυπάμε ελαφριά, μέχρι να ανοίξουν λίγο. Αν είναι από τις μικρές σουπιές δεν χρειάζεται χτύπημα.Παίρνουμε ένα κομμάτι φέτα και το βάζουμε στην κοιλιά τις σουπιάς, από πάνω βάζουμε μια ροδέλα τομάτα και από πάνω από την τομάτα μια ροδέλα κρεμμύδι. Κλείνουμε την κοιλιά της σουπιάς με μια ή δυο οδοντογλυφίδες. Βάζουμε θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι. Στα κεφαλάκια βάζουμε και αλάτι συν τα μπαχαρικά που μόλις ανέφερα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μπορούμε να τις ψήσουμε στην σχάρα ή στον φούρνο σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Στο σερβίρισμα μπορούμε να τα ραντίσουμε με λαδολέμονο και μαϊντανό αν θέλουμε.