Υλικά
3 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
ξύσμα ενός λεμονιού
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
ξύσμα ενός λεμονιού
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C-Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί
-Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
-Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
-Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
-Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι
|