Υλικά
1/2 φλιτζ. συν 2 κουταλιές φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές καρυδέλαιο
6 κουταλιές υπερπαρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι ξύδι αχλαδιού
αλατοπίπερο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Κρατάμε 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού. Σε μικρό τηγάνι, σιγοβράζουμε 1/2 φλιτζ. χυμό, ώσπου να μειωθεί σε 1 ή 2 κουταλιές. Το βγάζουμε και το παγώνουμε στο ψυγείο.2. Στο μπλέντερ βάζουμε το ασπράδι, τα λάδια και το ξύδι και τα ομογενοποιούμε σε μεγάλη ταχύτητα. Βάζουμε τον παγωμένο χυμό και τις εναπομένουσες 2 κουταλιές ζεστό και τα δουλεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
|