Υλικά (6)
500 γρ. ρύζι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φλ. ζωμός κότας (2 κύβοι ή ζελέ σε 4 φλ. βραστό νερό ή λίγο περισσότερο)
1 βάζο (150 γρ. καθ. βάρος) λιαστές ντομάτες σε λάδι
30 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
αλάτι
πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φλ. ζωμός κότας (2 κύβοι ή ζελέ σε 4 φλ. βραστό νερό ή λίγο περισσότερο)
1 βάζο (150 γρ. καθ. βάρος) λιαστές ντομάτες σε λάδι
30 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι και καβουρδίζουμε ανακα-τεύοντας το ρύζι μέχρι οι κόκκοι να αρχίζουν να σκάνε. Ρίχνουμε ανα-κατεύοντας το ζωμό και 1 κουταλάκι αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το ζωμό και να γίνει al dente (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.)2. Κόβουμε σε κύβους την παρμεζάνα και τη τρίβουμε στο μπλέντερ μαζί με τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους και τη γκαράμ μασάλα.
3. Ρίχνουμε το μίγμα παρμεζάνας στο ρύζι, βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και ανακατεύουμε καλά.
4. Το σερβίρουμε είτα ως πρώτο πιάτο είτε ως ελαφρό γεύμα με μια πρά-σινη σαλάτα.
Προαιρετικά επίσης αν θέλουμε να είναι ένα ουσιαστικό, κύριο πιάτο:
1 κονσέρβα των 100 γρ. καθ. βάρος από λάδι τόνος στραγγισμένος
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξεκινάμε την ετοιμασία σοτάροντας στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον τόνο και τον τρίβουμε με τη σπάτουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να σκουρύνει και να αναμιχθεί με το κρεμμύδι. Αδειάζουμε την κατσαρόλα από το περιεχόμενό της και το βάζουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε όπως παραπάνω με την ίδια κατσαρόλα (παρ.1). Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα κρεμμυδιού και τόνου και στη συνέχεια το μίγμα παρμεζάνας (παρ. 3)