Πιλάφι με κινόα, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί 2 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Πιλάφι με κινόα, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
Αυτό το κρεμώδες πιλάφι ενσωματώνει το αφράτο, με γεύση ξηρού καρπού δημητριακό, την κινόα, με ένα παρακμιακό και νόστιμο κατσικίσιο τυρί, τη γκάουντα. Έχει εκπληκτική γεύση και υφή. Αξίζει να το δοκιμάσουμε με σολομό στον ατμό.
 
 

Υλικά (3)

1/4 φλιτζ. κινόα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές λιόσπορους ωμούς
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1/3 φλιτζ. τυρί γκάουντα τριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε ελαφρά αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την κινόα και μαγειρεύουμε μέχρι η κινόα να μαλακώσει, για 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε με ένα λεπτό φίλτρο και ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσει και τη βάζουμε στην άκρη.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας τους λιόσπορους και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά, περίπου για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να αποδώσει το άρωμά του, περίπου για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρύα κινόα και το σπανάκι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να κάψει η κινόα και να μαραθεί το σπανάκι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και το τυρί, μέχρι να λιώσει, διατηρώντας ένα ελάχιστο, με το οποίο πασπαλίζουμε το τελικό πιάτο.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες