Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. πράσινες φακές ψιλές ή χοντρές
250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες ή μία πράσινη, μία κόκκινη
μισό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ξίδι, αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα (προαιρετικά)
250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες ή μία πράσινη, μία κόκκινη
μισό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ξίδι, αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Απλώστε τις φακές σε ανοιχτόχρωμο πιάτο και ελέγξτε τες για τυχόν πετραδάκια. Ξεπλύνετέ τες καλά σε τρεχούμενο νερό. Βάλτε τες σε νερό που βράζει και ξαφρίστε τες. Αλλάξτε το νερό και προσθέστε τα καρότα, το σκόρδο, τον πελτέ, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και το σέλινο.Αφήστε τα να βράσουν για περίπου 40΄. Προσθέστε το πράσο, το σπανάκι, τις πιπεριές και το ρύζι και συνεχίστε το βράσιμο για 20΄ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με λίγο ξύδι, βαλσαμικό ή απλό.
|