Υλικά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα 2%
1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο espresso
1/4 φλιτζανιού τριμμένη σοκολάτα υγείας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα 2%
1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο espresso
1/4 φλιτζανιού τριμμένη σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε και χτυπάτε το γάλα (το πλήρες και το Light) και τη κρέμα γάλακτος. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά 8-10 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά.2. Χτυπήστε τον κρόκο αυγού μέχρι να πήξει ελαφρά. Βαθμιαία χτυπήστε ελαφρά περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μίγμα της κρέμας γάλακτος με τον κρόκο του αυγού. Προσθέστε στο μίγμα υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το μίγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τον espresso
3. Περάστε το από ένα σουρωτήρι και παγώστε το για μια ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια σκεπάστε το με διαφανή μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για μια περίπου ημέρα.
4. Βάλτε το στη παγωτομηχανή και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παγώματος προσθέστε και τη τριμμένη σοκολάτα.