Υλικά (2-4 μερίδες)
100 γρ. ψίχα καρύδας
100 γρ. ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
1 ποτ. κρασιού γάλα
1 βανίλια
100 γρ. ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
1 ποτ. κρασιού γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Περνάμε τα κομμάτια καρύδας από το τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη (μέχρι να λιώσει). Όταν κρυώσει βάζουμε την κρέμα στην μηχανή παγωτού και προσθέτουμε την καρύδα λίγο πριν κλείσουμε την μηχανή ώσπου να ανακατευτούν καλά.
|