Πίτα για σουβλάκι 15 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Πίτα για σουβλάκι
Η συνταγή είναι αφιερωμένη στη φίλη Αλεξία που τη ζήτησε. Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουμε πίτες στο σπίτι μας.
 
 

Υλικά (6 πίτες)

1 1/2 κούπα αλεύρι τύπου 70%
1 κουταλάκι αλάτι
1 κοφτή κουταλιά μαγιά (ξηρή)
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2-3 κουταλιές καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα στέρεα υλικά εκτός από το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε λίγο. Ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε πάλι ώστε να έχουμε μια όμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Όταν τελειώσουμε σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πατάμε να φύγει ο αέρας, πλάθουμε λίγο και τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μπαλάκια. Φτιάχνουμε με κάθε μπαλάκι στρογγυλή πίτα διαμέτρου 20εκ. και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Αφήνουμε τις πίτες σκεπασμένες με μια πετσέτα να φουσκώσουν. Έπειτα με οδοντωτό τροχό χαράζουμε την πίτα χωρίς να φτάσουμε στο εξωτερικό μέρος, σχηματίζοντας τις γνωστές ρίγες της πίτας. Αν δεν έχουμε τροχό χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι κάνοντας κάθετες τρύπες. Τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου. Τις τοποθετούμε σε νάυλον σακούλα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τις βάζουμε στη συντήρηση για λίγες μέρες ή στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φυσικά αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μικρότερες πίτες χωρίζοντας τη ζύμη σε πιο πολλά μπαλάκια.
3 αστέρια από 15 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες