Πέννες με λουκάνικο και ελιές 4 ψήφοι

Πέννες με λουκάνικο και ελιές
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ πένες ή άλλο μέτριο ζυμαρικό
250 γρ λουκάνικα από κρέας ή πουλερικό ή Φρανκφούρτης
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φλιτζ τοματάκια από κονσέρβα λιωμένα
12 μέτριες ελιές χωρίς κουκούτσια κομμένες σε φέτες
λίγοι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
τυρί παρμεζάνα τριμμένο (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Κομματιάζουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις ελιές και τους πιπερόσπορους. Επαναφέρουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό κρατώντας 1 φλιτζ από το νερό του και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και, αν είναι πολύ παχιά, την αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Βάζουμε το ζυμαρικό στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα, αν θέλουμε.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες