Πένες με σικελική σάλτσα
Η νοστιμότατη συνταγή από τη Σικελία, περιέχει αντσούγες αναμιγμένες με κουκουνάρια και άσπρες σταφίδες μέσα σε σάλτσα ντομάτας, και ταιριάζει με κάθε τύπο τρύπιου ζυμαρικού, όπως ριγκατόνι ή πένες, όπως εδώ.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
25 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. άσπρες σταφίδες
50 γρ. φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα και κομμένα στα δυο κατά μήκος
2 κουταλιές ντοματοπολτός
350 γρ. πένες ή ριγκατόνι
25 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. άσπρες σταφίδες
50 γρ. φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα στραγγισμένα και κομμένα στα δυο κατά μήκος
2 κουταλιές ντοματοπολτός
350 γρ. πένες ή ριγκατόνι
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε τα ντοματάκια σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα πάνω σε προθερμασμένο γκριλ για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια.2. Σε ένα ταψάκι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια στο γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
3. Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 20 λεπτά περίπου και τις στραγγίζουμε καλά.
4. Βάζουμε τα ντοματάκια, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ελαφρά.
5. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τον ντοματοπολτό και ζεσταίνουμε τη σάλτσα για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να καίει.
6. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
7. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα σκεύος σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε με 2 πιρούνια. Σερβίρουμε αμέσως.