Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. πένες
1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
50 γρ. σταφίδες
75 γρ. τρίμματα ψωμιού καβουρδισμένα(*)
75 γρ. κουκουνάρια
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί γραβιέρα κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρ.)
1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
50 γρ. σταφίδες
75 γρ. τρίμματα ψωμιού καβουρδισμένα(*)
75 γρ. κουκουνάρια
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί γραβιέρα κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το κουνουπίδι μέσα σε νερό που βράζει για 4-6 λεπτά. Το βγάζουμε και το βυθίζουμε σε κρύο νερό.2. Βάζουμε το ζυμαρικό στο νερό του κουνουπιδιού να βράσει.
3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι με λίγο νερό του ζυμαρικού. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
4. Μόλις γίνει το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε φυλάγοντας το νερό του και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, εξακολουθώντας να προσθέτουμε νερό του ζυμαρικού για να το διατηρούμε υγρό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Μετά από λίγα λεπτά, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις, βάζουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα τρίμματα ψωμιού και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.
(*) Βάζουμε τα τρίμματα ψωμιού σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν σκούρο καφέ χρώμα.