Πάστα βατόμουρο
Το πιο εύκολο και γρήγορο νηστίσιμο γλυκό! Μπορείς βέβαια να το σερβίρεις οποιαδήποτε εποχή και μέρα :-)
Υλικά (25 κομμάτια περίπου)
για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive (ή άλλα νηστίσιμα)
60 γρ. φουντούκι
150 γρ. βιτάμ
για την κρέμα:
1 κουτί ζελέ ανανά
1 κουτί φυτική σαντιγύ
5 κουταλιές της σούπας άχνη
για την επικάλυψη:
μαρμελάδα βατόμουρο (ή ό,τι άλλη γεύση προτιμάτε)
250 γρ. μπισκότα digestive (ή άλλα νηστίσιμα)
60 γρ. φουντούκι
150 γρ. βιτάμ
για την κρέμα:
1 κουτί ζελέ ανανά
1 κουτί φυτική σαντιγύ
5 κουταλιές της σούπας άχνη
για την επικάλυψη:
μαρμελάδα βατόμουρο (ή ό,τι άλλη γεύση προτιμάτε)
Εκτέλεση
Βάση:Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ. Το ίδιο κάνουμε και με τα φουντούκια. Μέσα στο μπωλ με τα φουντούκια βάζουμε λίγο- λίγο το θρύμμα από τα μπισκότα ώστε να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια λιώνουμε το βιτάμ, το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Το μίγμα που δημιουργείται το στρώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι(κατά προτίμηση ορθογώνιο (περίπου 23*30 cm για να κόβονται πιο καλά τα κομμάτια). Το ταψάκι με τη βάση το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει, μέχρι να ετοιμάσουμε και την κρέμα.
Κρέμα:
Ετοιμάζουμε το ζελέ: Ρίχνουμε τη σκόνη του ζελέ μέσα σε 200 γρ. ζεματιστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε 200 γρ. κρύο νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε το ζελέ σε ένα φαρδύ τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη (αν το τάπερ είναι στενό με ψηλά τοιχώματα τότε το ζελέ αργεί να πήξει). Δεν το αφήνουμε να πήξει παντελώς, αλλά το ελέγχουμε συχνά. Αν βιαζόμαστε να κάνουμε το γλυκό καλό είναι η ετοιμασία του ζελέ να γίνει στην αρχή πριν και από την ετοιμασία της βάσης.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σαντιγύ: Σε ένα μπολ βάζουμε 220 γρ. νερό κρύο και ρίχνουμε τη σκόνη-σαντιγύ, χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε και την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι η σαντιγύ να γίνει σφιχτή. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο και το ζελέ.
Όταν το ζελέ έχει πήξει λίγο, το χτυπάμε με το μίξερ για να μην υπάρχουν συσσωματώματα μέσα στο γλυκό. Τότε ρίχνουμε και τη σαντιγύ και χτυπάμε καλά για να ανακατευτεί.
Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι με τη βάση μπισκότου και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σαντιγύ-ζελέ. Βάζουμε το ταψάκι με το γλυκό στο ψυγείο ή καλύτερα στην κατάψυξη για να πήξει. Μετά από 3 με 4 ώρες μπορούμε να κόψουμε κομμάτια και να σερβίρουμε απλώνοντας με ένα κουτάλι από την ανάποδη τη μαρμελάδα βατόμουρο.