Ομελέτα με μανούρι, ντομάτα και φρέσκα μυρωδικά
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Υλικά (4)
8 αυγά
150 γρ. μανούρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα
1 φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
3-4 κ. σ. φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά(δυόσμο, βασιλικό, μαντζουράνα, δεντρολίβανο)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. μανούρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα
1 φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
3-4 κ. σ. φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά(δυόσμο, βασιλικό, μαντζουράνα, δεντρολίβανο)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τρίβετε το μανούρι με τα χέρια και το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.