Νηστίσιμο ντιπ με ταραμά
Το λέω νηστίσιμο κρεμμυδοταραμούλη. Είναι καταπληκτική νηστίσιμη εναλλακτική λύση αφού έχουμε βαρεθεί όλα τα συνηθισμένα. Την συνοδεύω με πατατούλες τηγανητές, ή σαν ντιπ με ψημένες πιττούλες για σουβλάκι.
Υλικά
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ. άσπρος ταραμάς
1/2 φλ. ελαιόλαδο
φετούλες ντομάτας
φύλλα ρόκας
κρεμμυδάκια φρέσκα χαραγμένα στις άκρες πολλές φορές και αφημένα στο νερό για να ανοίξουν
100 γρ. άσπρος ταραμάς
1/2 φλ. ελαιόλαδο
φετούλες ντομάτας
φύλλα ρόκας
κρεμμυδάκια φρέσκα χαραγμένα στις άκρες πολλές φορές και αφημένα στο νερό για να ανοίξουν
Εκτέλεση
Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια, ολόκληρα, και τα σοτάρω στο ελαιόλαδο. Αφού μαραθούν καλά, δίχως να πάρουν χρώμα-διότι γίνεται δύσπεπτο- προσθέτω τον τάραμα τον οποίο έχω διαλύσει σε λίγο νεράκι.Αφήνω να πάρει βράση και να πήξει και είναι έτοιμο.
Σερβίρω σε ρηχή πιατέλα και γαρνίρω με τα υπόλοιπα υλικά.